EMS: No Pain technology

Praktijk voor Mondhygiëne Midden-Limburg investeert continu in het verbeteren van haar dienstverlening en werkt al jaren met EMS Airflow ® en PIEZON ®.

EMS AirFlow ® is de toonaangevende techniek op het gebied van professionele gebitsreiniging. Met behulp van dit EMS Airflow ® en PIEZON ® toestel wordt het gebit op een patiëntvriendelijke manier gereinigd met behulp van voorverwarmd water. Een intensieve behandeling kan dus pijnloze behandeling zijn met de EMS Airflow ® en PIEZON ®.

GBT: Wetenschappelijke Guided Biofilm Therapy

Guided Biofilm Therapy, oftewel GBT protocol, is een behandelprotocol, dat gebaseerd is op individuele behandelstappen die zijn bewezen door meerdere Randomized Control Trials (RCT’s). De belangrijkste verschillen tussen het GBT protocol en de conventionele professionele gebitsreiniging zijn:

1. Zichtbaar maken van de biofilm (plaque). Zichtbaar maken (kleuren) van biofilm voor gerichte verwijdering en verhogen van de motivatie van de patiënt leidt tot significant betere behandelresultaten dan een behandeling zonder de biofilm te kleuren.

2. AIRFLOW ®: biofilm is de hoofdoorzaak van cariës, ontstekingen en tandsteen. Daarom wordt als eerste de biofilm verwijderd. AIRFLOW ® PLUS poeder (hoofdbestanddeel Erythritol) is superieur aan handinstrumentatie. PIEZON ® technologie is in het verlengde superieur in supra- en subgingivaal biofilmmanagement.

AIRFLOW® is sneller, zachter voor de weefsels en pijnloos. AIRFLOW ® behandeling met PLUS poeder is daarom de beste keuze bij preventieve behandelingen.

Bij de overige behandeling van gingivitis, parodontitis en peri-implantitis levert de toepassing van AIRFLOW® met PERIOFLOW® hoekstuk eveneens zeer goede resultaten op.

3. PIEZON ® in combinatie met PS (Perio Slim) insert verwijdert gericht tandsteen, hetgeen niet met AIRFLOW ® verwijderd kan worden. Tandsteen is immers verkalkt biofilm en zeer hard. Het gebruik van PIEZON ® met het PS insert leidt tot dezelfde klinische resultaten als het gebruik van manuele instrumenten.

PIEZON ® in combinatie met PS insert is sneller, minder invasief en aangenamer voor patiënt. Het vooraf verwijderen van de biofilm verhoogt bovendien de zichtbaarheid van tandsteen, waardoor overinstrumentatie wordt voorkomen, weefselschade geminimaliseerd wordt en de behandeling sneller is afgerond.

4. Geen polijsten na een AIRFLOW ® PLUS poeder. De tandoppervlakte is perfect gereinigd en biologische schade aan de tandweefsels geminimaliseerd.

Voor iedereen, maar met name voor patiënten met gevoelige tandhalzen en tandvlees, een erg plezierige ontwikkeling.

Meer informatie?

Wilt u ook deze behandeling vrijblijvend ervaren? Neem contact met ons op voor meen afspraak.

EMS Airflow ®

error: Inhoud is beschermd!