Sinds 23 mei 2006 is de Mondhygiënist voor iedereen vrij toegankelijk en u hoeft geen verwijzing te hebben van een arts of tandarts. Dit betekent dat u op eigen initiatief een eerste afspraak kunt maken bij mondhygiënist van Praktijk voor Mondhygiëne Midden-Limburg. De praktijk is gelegen in het Groenekruisgebied in Swalmen, aan de Koningin Wilhelminalaan 26. Wanneer u bij op bezoek komt, gebruikt u de deurbel met de aanduiding ‘Mondhygiënist’ en de deur zal voor u worden geopend. U kunt plaatsnemen in de wachtkamer waar u zich op uw gemak kunt voorbereiden op uw behandeling.

Voor uw eerste afspraak mondhygiënist neemt u mee

– een identiteitsbewijs;
– een verzekeringspas;
– overzicht van de actuele medicatie;
– eventuele verwijsbrief en röntgenfoto’s gekregen van uw tandarts (dit is niet verplicht).

Overweegt u over te stappen naar de Praktijk voor Mondhygiëne Midden-Limburg dan verzoeken wij u bij uw huidige mondhygiënist de gegevens op te vragen en deze naar ons toe te laten sturen, bij voorkeur per mail naar ons beveiligde adres pmml@zorgmail.nl en anders naar info@pmml.nl. Of deze bij de eerste afspraak mee te brengen.

Uw inschrijving bestaat uit het doornemen en invullen van een Intakeformulier en Medische anamnese. Het is voor ons belangrijk om conform de geldende Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) uw persoonsgegevens te verwerken en goed inzicht verkrijgen over eventuele ziektes, medicijngebruik en over uw leefstijlfactoren. Leefstijlfactoren kunnen namelijk van grote invloed zijn op uw algemene gezondheid en hiermee ook direct op uw mondgezondheid.

Verder kan ket nodig zijn voorzorgsmaatregelen te treffen of uw behandelend specialist te contacteren alvorens het onderzoek en/of de behandeling. Vanzelfsprekend worden al uw gegevens worden conform AVG en beroepsgeheim (medisch geheim) vertrouwelijk behandeld.

Tijdens de eerste afspraak wordt veelal de conditie van het tandvlees beoordeeld en worden uw eventuele klachten geïnventariseerd. Uit welke interventie de eerste behandeling bestaat is afhankelijk van de conditie van uw tandvlees. Aan de hand van de conditie van het tandvlees bespreken we welke behandeling u nodig heeft.  In de meeste gevallen is er alvorens een behandeling een vooronderzoek van het tandvlees nodig. In enkele gevallen kan er tijdens de eerste afspraak direct worden overgaan tot de behandeling. Soms zijn er meer afspraken nodig om het gebit volledig te kunnen reinigen. We bespreken dit uiteraard met u.

Anders Medical Factoring verzorgt de financiële administratie

Onze rekeningen worden verzorgd door Anders Medical Factoring (Anders MF). Hierdoor houden wij meer tijd over voor u, en weten we zeker dat de facturatie vlot en prettig afgehandeld wordt. In veel gevallen dient Anders Medical Factoring de factuur rechtstreeks in bij uw zorgverzekeraar (dit heet clearing). Afhankelijk van uw (aanvullende) verzekering wordt een deel van de rekening door de zorgverzekeraar vergoed.

Als u de factuur per e-mail ontvangt kunt u gemakkelijk betalen door in te loggen op www.MijnAndersNota.nl en vervolgens te klikken op de link naar iDeal. Op deze website heeft u ook inzicht in al uw facturen. Heeft u een vraag over uw factuur? Op www.MijnAndersNota.nl vindt u een aantal veelgestelde vragen en informatie. Spreekt u liever een van onze medewerkers persoonlijk? Bel dan onze patiëntenlijn: 085-7606262 (lokaal tarief).

Het deel van de nota dat niet betaald wordt door de zorgverzekeraar wordt vervolgens aan u gefactureerd. U ziet in één oogopslag hoe de nota is opgebouwd. De factuur van Anders Medical Factoring ontvangt u per e-mail, of -indien gewenst- per post. Zorg er daarom voor dat wij de juiste gegevens van u hebben. Als uw zorgverzekeraar een gedeelte vergoedt, dan staat dit op de nota vermeld. Hoeveel dit is, hangt af van de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering, zoals u met uw verzekeraar hebt afgesproken. Het resterende bedrag, eigen bijdrage, betaalt u aan Anders Medical Factoring. Staat er geen vergoeding op uw nota vermeld? Dan betaalt u het hele bedrag aan Anders Medical Factoring. Daarna controleert u of u de nota kunt declareren bij uw zorgverzekeraar.

Heeft U een vraag over de hoogte van de vergoeding of recht op vergoeding? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Helaas heeft de mondhygiënist geen inzage in de voorwaarden van uw zorgverzekering.

Betaling van uw nota

Op de website www.mijnAndersnota.nl, die speciaal voor u is ingericht, kunt u inloggen, de status van uw factuur bekijken en kosteloos betalen via iDeal. Tevens bestaat de mogelijkheid om online een betalingsregeling aan te vragen en een vraag te stellen over de factuur.

Aan de betalingsregeling van Anders Medical Factoring zijn voor u geen kosten gebonden.

Eerste afspraak

error: Inhoud is beschermd!