Sinds 23 mei 2006 is de Mondhygiënist voor iedereen vrij toegankelijk en u hoeft geen verwijzing te hebben van een arts of tandarts. Dit betekent dat u op eigen initiatief een eerste afspraak kunt maken bij mondhygiënist van Praktijk voor Mondhygiëne Midden-Limburg. De praktijk is gelegen in het Groenekruisgebied in Swalmen, aan de Koningin Wilhelminalaan 26. Wanneer u bij op bezoek komt, gebruikt u de deurbel met de aanduiding ‘Mondhygiënist’ en de deur zal voor u worden geopend. U kunt plaatsnemen in de wachtkamer waar u zich op uw gemak kunt voorbereiden op uw behandeling.

Voor uw eerste afspraak mondhygiënist neemt u mee

– een identiteitsbewijs;
– een verzekeringspas;
– overzicht van de actuele medicatie;
– eventuele verwijsbrief en röntgenfoto’s gekregen van uw tandarts (dit is niet verplicht).

Overweegt u over te stappen naar de Praktijk voor Mondhygiëne Midden-Limburg dan verzoeken wij u bij uw huidige mondhygiënist de gegevens op te vragen en deze naar ons toe te laten sturen, bij voorkeur per mail naar ons beveiligde adres pmml@zorgmail.nl en anders naar info@pmml.nl. Of deze bij de eerste afspraak mee te brengen.

Uw inschrijving bestaat uit het doornemen en invullen van een Intakeformulier en Medische anamnese. Het is voor ons belangrijk om conform de geldende Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) uw persoonsgegevens te verwerken en goed inzicht verkrijgen over eventuele ziektes, medicijngebruik en over uw leefstijlfactoren. Leefstijlfactoren kunnen namelijk van grote invloed zijn op uw algemene gezondheid en hiermee ook direct op uw mondgezondheid.

Verder kan ket nodig zijn voorzorgsmaatregelen te treffen of uw behandelend specialist te contacteren alvorens het onderzoek en/of de behandeling. Vanzelfsprekend worden al uw gegevens worden conform AVG en beroepsgeheim (medisch geheim) vertrouwelijk behandeld.

Tijdens de eerste afspraak wordt veelal de conditie van het tandvlees beoordeeld en worden uw eventuele klachten geïnventariseerd. Uit welke interventie de eerste behandeling bestaat is afhankelijk van de conditie van uw tandvlees. Aan de hand van de conditie van het tandvlees bespreken we welke behandeling u nodig heeft.  In de meeste gevallen is er alvorens een behandeling een vooronderzoek van het tandvlees nodig. In enkele gevallen kan er tijdens de eerste afspraak direct worden overgaan tot de behandeling. Soms zijn er meer afspraken nodig om het gebit volledig te kunnen reinigen. We bespreken dit uiteraard met u.

De rekening van onze praktijk

Wij begrijpen dat patiënten hun zorgverlener kiezen op basis van vertrouwen. Persoonlijk contact is hierin onmisbaar. Daarom versturen wij onze rekeningen voor behandelingen direct vanuit onze eigen praktijk. Hier gebruiken we de software van Payt voor. Deze facturatiesoftware maakt het voor u mogelijk om uw rekeningen terug te vinden in een persoonlijke online omgeving (hier heeft u geen account voor nodig), eenvoudig uw rekeningen met iDEAL te betalen en te communiceren met de praktijk wanneer u vragen heeft over uw rekening of een betalingsregeling wilt treffen. Aan de betalingsregeling zijn mogelijk kosten gebonden.

 

Vergoeding van uw zorgverzekeraar

 

Op de rekening die u van ons ontvangt staat duidelijk aangegeven welk bedrag vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van uw leeftijd, type behandeling en de voorwaarden van uw verzekeraar. Heeft u een vraag over de vergoeding van uw zorgverzekeraar? Neem dan direct contact op met uw eigen verzekeraar.

De werkwijze van onze praktijk

 

De standaard werkwijze van onze praktijk is dat wij uw behandeling eerst indienen bij uw verzekeraar. Het deel dat niet door uw verzekeraar wordt vergoed brengen we vervolgens bij u in rekening. U heeft vervolgens 14 dagen om de rekening te voldoen. Dat kan u doen door gebruik te maken van de digitale betalingsmogelijkheden, zoals iDEAL. Op de door ons verstuurde rekeningen zijn de ‘ Betalingsvoorwaarden voor tandheelkundige zorg ‘ van toepassing. Hebben wij nog geen of een oud e-mailadres van u, maar wilt u wel graag uw rekeningen via de mail ontvangen? Geef uw e-mailadres dan z.s.m. aan ons door.

 

Veilig digitaal

 

Al uw persoonlijke gegevens staan in een streng beveiligde omgeving. De software van Payt is gecertificeerd (NEN7510), waardoor u er op kunt vertrouwen dat Payt adequaat en veilig omgaat met uw gegevens.

Meer informatie over uw rekening, uw online omgeving of over Payt? Bekijk dan de pagina speciaal voor patiënten of neem rechtstreeks contact met ons op.

 

 

Eerste afspraak

error: Inhoud is beschermd!